Berlin 2022Berlin Zapraszamy w podróż po najgorętszych kulinarnych hot spotach Berlina, zarówno tych nagradzanych w światowych rankingach, jak i tych, które dopiero co powstały, a już narobiły sporo szumu w mieście.
Sezon truskawkowyW Zbliżeniu Truskawki - z największym utęsknieniem czekamy na truskawki zebrane z pola, ponieważ to one mają najpełniejszy smak.
Sklep FOOD & FRIENDS#50FOODandFUTURE Odwiedźcie nasz sklep. Prenumerata, numery archiwalne, a także wakacyjne wydanie w wersji elektronicznej!
Pasieki Rodziny Sadowski#50FOODandFUTURE Początki tej rodzinnej firmy były niepozorne. Przeczytajcie historię Pasiek Rodziny Sadowskich, bohatera #50FOODandFUTURE, które dziś są prawdziwym miodowym imperium.
Amsterdam 2022Amsterdam Powracamy na gastroturystyczne szlaki, zaglądając do kosmopolitycznego Amsterdamu, który we wrześniu ubiegłego roku gościł uroczystą galę rozdania nagród The Best Chef Awards.
Sosy do dań z grillaW Zbliżeniu Stworzenie domowego sosu do grilla nie wymaga wiele pracy, a efekt może być naprawdę imponujący.
Przyszłość jest teraz! #50FOODandFUTURE vol. 5#50FOODandFUTURE To już piąta dziesiątka #50FOODandFUTURE. Producentów, szefów kuchni, czy aktywistów łączy wiara, że zarówno oni, jak i nasz kraj mogą i powinni odgrywać istotną rolę w kształtowaniu tego, co znajduje się na naszych stołach.
Kulinarny Pop-Up Przyszłości#50FOODandFUTURE Zajrzyjcie za kulisy Kulinarnego Pop-Upu #50FOODandFUTURE, podróży do świata smaków przyszłości, w którą zabrali gości Piotr Ciemny, Adrian Bęben, gospodarz Beñat Alonso oraz Przemek Klima.
Pora na Pola#50FOODandFUTURE Pora na Pola startuje z czwartą rundą inwestycyjną! Przeczytajcie, jak Adrian Piwko, bohater naszego cyklu #50FOODandFUTURE, stworzył ten wyjątkowy e-targ naturalnego jedzenia.
The Best Chef Awards 2021Wydarzenia To było jedno z najbardziej emocjonujących wydarzeń zeszłego roku. Zobaczcie niepublikowane zdjęcia z gali rozdania nagród The Best Chef Awards i przeczytajcie fragment wywiadu ze zwycięzcą Dabizem Muñozem.
Przyszłość jest teraz! #50FOODandFUTURE vol. 4#50FOODandFUTURE To już czwarta dziesiątka cyklu #50FOODandFUTURE. Producenci, dystrybutorzy, szefowie kuchni czy aktywiści zmieniają już nie tylko Polską „okołofoodową” rzeczywistość.
„Taste Cyprus” – powrót do serca wyspyWywiad Jak sprawić, by Cypr stał się całoroczną destynacją turystyczną i kulinarną? O tym w rozmowie opowiada nam Savvas Perdios, Minister Turystyki Cypru.
Diamonds, Caviar & ChampagneWydarzenia Oto wydarzenie, które celebruje luksus i nieprzemijające piękno stworzone przez kobiety, Polki, diamentową biżuterię marki Syncret oraz wyjątkową ikrę z Pstrąga Ojcowskiego potokowego.
Folwark Wąsowo#50FOODandFUTURE Z farmy na talerze, z browaru do szklanic. Folwark Wąsowo realizuje wraz z Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu nowatorski projekt browarniczy.
Przyszłość jest teraz! #50FOODandFUTURE vol. 3#50FOODandFUTURE Oto trzecia już edycja naszego cyklu #50FOODandFUTURE i znów wiele ciekawych postaci, które kreują naszą „okołofoodową” przyszłość, uznane marki i wyjątkowe osobowości kulinariów oraz designu.
Ulubione musliW Zbliżeniu Pierwszy skomponował je na początku XX w. dla pacjentów swojej kliniki doktor Maximilian Bircher-Benner. Dziś znane jest na całym świecie – musli.
Gaggenau. Szanujmy to, co wyjątkowe.Wywiad W wysublimowanym showroomie marki Gaggenau spotykamy się z gospodarzem tego miejsca prezesem zarządu BSH Polska Konradem Pokutyckim.
Przyszłość jest teraz! #50FOODandFUTURE vol. 2#50FOODandFUTURE Oto druga część naszego cyklu, zestawienia oraz kampanii społeczno-popularyzatorskiej promującej polskie innowacyjne rozwiązania w szeroko rozumianej tematyce foodowej i designu „wokół stołu”.
50. jubileuszowa edycja#50FOODandFUTURE Celebrujemy 50. jubileuszowe wydanie magazynu FOOD & FRIENDS.
Przyszłość jest teraz! #50FOODandFUTURE#50FOODandFUTURE Co będziemy jadać w przyszłości? W jakim kierunku dąży kuchnia i design „wokół stołu”? Poznajcie nasz nowy cykl #50FOODandFUTURE.
10 lat FOOD & FRIENDS#FOODandFRIENDS10lat Świętujemy 10. urodziny FOOD & FRIENDS! W jubileuszowym wydaniu największe postacie polskiej scenie kulinarnej.
A Nóż Widelec - książka kucharskaWywiad Wiosną ukazuje się pierwsze kulinarne wydawnictwo Michała i Agaty Kuterów, właścicieli restauracji A Nóż Widelec.
The Masters cz. 4 - Andrea CamastraWywiad Jaka jest przyszłość fine dining? To pytanie zadajemy Andrei Camastrze w kolejnej część cyklu, w którym wchodzimy od kuchni do kuchni mistrzów.
Bottiglieria 1881. W poszukiwaniu produktu doskonałego.Reportaż Przemek Klima, szef kuchni Bottiglierii 1881, o pasji, poszukiwaniu wyjątkowych produktów, Bogle White Caviar i niezwykłej gościnności, jakiej zaznają, ci którzy przekraczają próg restauracji.
Nasze Ulubione Historie... o miłości – Agata i Michał KuterUlubione Historie Najpierw była miłość i odległe marzenie o wspólnej restauracji. Dziś mija niemalże dziesięć lat, od kiedy sen udało się ziścić. Ich wspólne dzieło to A Nóż Widelec.
Epur - Lizbona Lizbona Poznajcie historię lizbońskiej restauracji Epur, tegorocznego zdobywcy gwiazdki Michelin, której executive chefem jest pochodzący z Lyonu Vincent Farges.
Nasze Ulubione Historie... o miłości – Iwona i Tomasz LeśniakUlubione Historie Kiedy Iwona i Tomasz Leśniak rozpoczynali wspólne życie, nie mieli nawet 20 lat. Wiele się od tego czasu zmieniło, ale ich uczucie pozostało wciąż tak samo silne.
The Masters cz. 3 - Andrea CamastraWywiad W kolejnej część cyklu, w którym wchodzimy od kuchni do kuchni najlepszych restauracji, zapytaliśmy laureata michelinowskiej gwiazdki Andreę Camastrę o kreatywność.
Nasze Ulubione Historie... o miłości – Agnieszka i Marcin ChmielewscyUlubione Historie Agnieszkę i Marcina Chmielewskich, twórców wrocławskich Przystani i Przystani TU, połączyły pasja do dobrej kawy, wina i prostego włoskiego jedzenia.
Tasaky. Podróże w kadrze Krzysztofa Bednarzewskiego.Ulubione Historie Już od wejścia do Tasaky wzrok przykuwają zdjęcia z podróży, które znalazły się tu nieprzypadkowo.
The Masters cz. 2 - Andrea CamastraWywiad Odwiedzamy laboratorium Andrei Camastry i próbujemy dowiedzieć się, czy takie miejsca nie są jedynie kaprysem szefów kuchni.
Nasze Ulubione Historie... o miłości – Renata i Rafał TargoszUlubione Historie – To była miłość od pierwszego wejrzenia – wspomina Renata Targosz, która stworzyła z mężem Rafałem ZaKładka Bistro de Cracovie.
The Masters cz. 1 - Andrea CamastraWywiad Szef kuchni nagrodzonego gwiazdką Michelin Senses dzieli się spostrzeżeniami na temat restauracji z czerwonego przewodnika.
Prix Multimedia dla FOOD & FRIENDSWydarzenia Tegoroczne nagrody AIG Prix oraz Ars Coquinaria rozdane. Wśród laureatów - FOOD & FRIENDS!