SAŁATKA Z OWOCAMI MORZA, CHILI, IMBIREM I LIMONKĄ

Oczyść ośmiorniczki i pokrój je na kawałki • Wybierz małże z muszelek • Ugotuj zieloną fasolkę szparagową • Pokrój cienko kabaczek (np. na mandolinie) • Pokrój pomidory na kawałki • Posiekaj szczypior cebuli sałatkowej, resztę wykorzystaj w dressingu • Posiekaj zioła.

DRESSING: Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw solą oraz pieprzem.

SPOSÓB PODANIA: Wymieszaj sałatę, pomidory, kabaczek i fasolę • Ułóż na półmisku • Rozgrzej na patelni odrobinę oleju i smaż na niej ośmiorniczki i małże przez 3 minuty • Pod sam koniec wmieszaj krewetki i polej dressingiem • Zdejmij z ognia i wszystko dokładnie przemieszaj • Ułóż na półmisku, a na koniec posyp cebulą i ziołami.


 

 

Powiązane