GOLEŃ JAGNIĘCA GOTOWANA W CZERWONYM WINIE

Marchewki i cebule pokrój na mniejsze kawałki • Włóż je do garnka z goleniami jagnięcymi, liśćmi laurowymi, winem i wodą • Zagotuj, a następnie gotuj golenie na wolnym ogniu przez 2 godziny.

PIECZONA DYNIA: Pokrój dynię na kawałki i włóż je do żaroodpornego naczynia • Pokrój ząbki czosnku i dodaj je do dyni • Zalej olejem rzepakowym, posyp solą i pieprzem • Piecz w temperaturze 175°C, aż dynia będzie miękka.

MARYNOWANE MORELE: Pokrój czerwoną cebulę na cząstki • Zagotuj sok z cytryny, ocet winny, wodę, cukier, sól i imbir; gotuj przez około 5 minut • Dodaj morele i czerwoną cebulę, a następnie gotuj przez kolejne 5 minut • Posiekaj chili i dodaj je do garnka • Odstaw do ostygnięcia.

SPOSÓB PODANIA: Pokrój bułeczki na 1/2 cm kromki, polej je olejem rzepakowym i oprósz solą • Grzanki smaż na patelni, aż będą chrupiące • Na suchej patelni upraż pistacje, a następnie posiekaj je na grube kawałki • Oddziel mięso od goleni • Na półmisku połóż mięso,