Koszyk

×

BAGIETKA Z PIERSIĄ KURCZAKA I KREMEM Z CZOSNKIEM WĘŻOWYM

kanapka_kurczak

(4 porcje)

2 piersi kurczaka
(ok. 500 g)
sól
pieprz

KREM Z CZOSNKIEM WĘŻOWYM
4-6 liści czosnku
wężowego
100 ml crème fraîche
sól
pieprz

DO PODANIA
2 pomidory
liście sałaty
4 małe lub 1 duża
bagietka

 

PRZEPIS: MALIN BROMAN 
ZDJĘCIA: DAVID BACK

Przyrumień piersi kurczaka na patelni, a następnie przypiecz je w piekarniku w 150°C, aż osiągną temperaturę 65°C • Pokrój mięso na plastry.

KREM Z CZOSNKIEM WĘŻOWYM: Zblanszuj i zahartuj czosnek wężowy • Zmiksuj czosnek wężowy z crème fraîche • Dopraw solą i pieprzem.

SPOSÓB PODANIA: Rozkrój pieczywo • Rozsmaruj krem na obu stronach bagietki • Ułóż liście sałaty, kurczaka i plastry pomidora • Na koniec posyp pokrojonym w krótkie paski czosnkiem wężowym i dodaj na wierzch odrobinę kremu.

Więcej podobnych przepisów