LA BAYA

ul. Za Bramką 1 www.labaya.pl

La Baya to kolejne po Tasaky dziecko restauratorskiego duetu, który tworzą Agnieszka Tylenda i Krzysztof Bednarzewski. Sercem restauracji jest ceviche bar, gdzie tradycyjne peruwiańskie ceviche przyrządzane jest w obecności gości. Kuchnia restauracji to z jednej strony tradycyjne dania rodem z Meksyku i Argentyny, z drugiej zaś nikkei, czyli fuzja smaków Japonii i Peru. La Baya to miejsce, które wyróżnia się także bogatą ofertą oryginalnych trunków, koktajli oraz win z Ameryki Łacińskiej. Całość dopełnia klimatyczne wnętrze, któremu wyjątkowego charakteru nadają wycięte w drewnie, podświetlane kolorowe meksykańskie czaszki. 

 


 

After Tasaky restaurant La Baya is the second amazing feat accomplished jointly by Agnieszka Tylenda and Krzysztof Bednarzewski. The ceviche bar in the restaurants’s heart serves up the classic Peruvian ceviche prepared in front of the guests. The menu is comprised of traditional dishes from Mexico and Argentina, and also nikkei, which is a fusion of flavors of Japan and Peru. La Baya also stands out with its ample selection of unique liquors, cocktails and wines from Latin America. Atmospheric interior features back-lit decorative Mexican skulls carved from wood.