Koszyk

×

EGZOTYCZNA GRANOLA Z KOKOSEM

müsli 4

700 ml płatków orkiszowych
300 ml startego kokosa
200 ml ziaren słonecznika
100 ml pestek melona
2 łyżki oleju kokosowego
100 ml soku jabłkowego
50 ml syropu klonowego
1/2 łyżeczki wanilii
w proszku
100 ml płatków kokosowych
200 ml suszonego kiwi,
papai lub innych owoców
egzotycznych

 

PRZEPIS: ÅSA SWANBERG
ZDJĘCIE: MALOU HOLM

Wymieszaj w dużej misce płatki orkiszowe, starty kokos, ziarna słonecznika i pestki melona • W garnku rozpuść olej kokosowy, a następnie zalej nim wymieszane ziarna • Dodaj sok jabłkowy, syrop klonowy i wanilię w proszku • Wymieszaj dłońmi, delikatnie sklejając w grudki • Przełóż na blachę i piecz około 40 minut w środkowej części piekarnika w temperaturze 150°C, aż granola nabierze delikatnej barwy • Wyjmij i ostudź • Dodaj płatki kokosowe oraz suszone owoce i wymieszaj • Przechowuj granolę w słoiku.

Więcej podobnych przepisów