CEVICHE Z RYBY

Filet z dorsza pokrój w kostkę o boku około jednego centymetra i włóż do metalowej miseczki • Posól i delikatnie wymieszaj • Wyciśnij sok z limonki i wymieszaj • Powtarzaj czynność, aż do wyciśnięcia soku ze wszystkich limonek • Musi powstać biały sok, wyglądem przypominający mleko • Dodaj cebulę pokrojoną w piórka, papryczkę chili i pokrojoną świeżą kolendrę • Wymieszaj i dopraw czerwonym pieprzem oraz solą.

CAMOTE: Bataty ugotuj w wodzie do miękkości • Odstaw do wystygnięcia.

CANCHA: Na patelnię wlej olej i wrzuć kukurydzę • Smaż, mieszając, do zrumienienia • Dopraw solą • Odstaw do wystygnięcia.

SPOSÓB PODANIA: Ceviche wyłóż na głęboki talerz • Obok ułóż plasterki lub kostki batatów oraz kukurydzę cancha • Udekoruj plasterkami papryczki chili, kolendrą oraz wodorostami cochayuyo i wakame.

Powiązane