PRZYSTAŃ

ul. Księcia Witolda 2 www.przystan.wroc.pl

Nadodrzańska Przystań jest położona w sąsiedztwie modnej wrocławskiej Mariny, czyli drugiego lokalu państwa Chmielewskich. Zamiłowanie właścicieli do podróży ma swoje odzwierciedlenie w menu restauracji, które jest wypełnione potrawami inspirowanymi śródziemnomorskimi smakami. Szef kuchni Karol Sankowski został wybrany przez przewodnik Gault & Millau Szefem Roku 2017 Regionu Wielkopolska – Dolny Śląsk. Wnętrze restauracji utrzymane jest w odcieniach beżu i wypełnione prostymi formami. Warto pamiętać o możliwości pozostania na pięknym tarasie znajdującym się bezpośrednio nad wodą, który świetnie się komponuje z piękną wieczorną scenerią miasta. Zajrzyjcie też do Przystani Tu Bistro&Wine, trzeciego lokalu właścicieli stworzonego na południu Wrocławia przy ulicy Zwycięskiej 20a.

 


 

Przystań (‘Haven’ in English) is situated on the bank of the Oder river, in the vicinity of fashionable Marina, another restaurant founded by the Chmielowski family. The owners’ love of travel is reflected in the menu offering dishes inspired by Mediterranean tastes. Karol Sankowski, the man behind the kitchen of Przystań, was named Chef of the Year 2017 for the regions of Greater Poland and Lower Silesia by Gault & Millau. Guests have an option to sit on a beautiful terrace with a picturesque view of the river and the city by night. The owners also kindly invite you to their third location – Przystań Tu Bistro&Wine at 20a Zwycięska Street.