LA BAYA

ul. Za Bramką 1 www.labaya.pl

La Baya to kolejne po Tasaky dziecko restauratorskiego duetu, który tworzą Agnieszka Tylenda i Krzysztof Bednarzewski. Kuchnię restauracji prowadzi Peruwiańczyk Pedro Salazar, który dowodzi zespołem kucharzy pochodzących z Wenezueli, Chile, Porto Rico oraz Meksyku. Każdy z nich wniósł ogromny wkład w kartę serwowanych w La Bayi dań. Sercem restauracji jest ceviche bar, gdzie tradycyjne peruwiańskie ceviche przyrządzane jest w obecności gości. La Baya to miejsce, które wyróżnia się także bogatą ofertą oryginalnych trunków, koktajli oraz win z Ameryki Łacińskiej. Całość dopełnia klimatyczne wnętrze, któremu wyjątkowego charakteru nadają wycięte w drewnie, podświetlane kolorowe meksykańskie czaszki.

 


 

After Tasaky restaurant La Baya is the second amazing feat accomplished jointly by Agnieszka Tylenda and Krzysztof Bednarzewski. The kitchen is run by Pedro Salazar from Peru who leads a team of chefs from Venezuela, Chile, Puerto Rico and Mexico - each of them has greatly contributed to the La Baya’s menu. The ceviche bar in the restaurants’s heart serves up the classic Peruvian ceviche prepared in front of the guests. La Baya also stands out with its ample selection of unique liquors, cocktails and wines from Latin America. Atmospheric interior features back-lit decorative Mexican skulls carved from wood.